Blog

Cât costă crearea unui site web?
20 Sep 2017

Cât costă crearea unui site web?

Probabil că ați ajuns aici când făceați niște cercetări. Faceți parte dintr-o afacere mică ce caută să construiască un site? Sunteți o companie deja dezvoltata care caută să-și refaca site-ul pentru a-si comunica misiunea mai ușor?

Indiferent de tipul de companie pentru care lucrați sau poziția dumneavoastră, suntem aici pentru a vă ajuta să înțelegeți costul total al unui site. Suntem o agenție de web design transparentă și deschisă care ajută clienții de toate felurile prin multe proiecte diverse și existam pe piață din 2010. Noi avem o abordare specială și unică pentru toate proiectele, asigurându-ne că le terminăm la timp și lucrăm cu toate bugetele, dar și alături de clienți pentru a-i ajuta să ia cele mai bune decizii pe baza TUTUROR cerințelor lor (nu doar când vine vorba de preț).

O modalitate de a determina cât ar putea să coste site-ul dumneavoastră este de a vă axa doar pe industria pe care o reprezentati. Fiecare industrie este diferită și există un minim de cerințe, design, imagini, etc. ce ar putea să varieze în funcție de tipul de afacere pe care îl aveți. La fel ca și afacerile pe care le reprezintă, site-urile nu sunt create la fel. Site-urile au diferite roluri, diferite tehnologii și așadar pot să varieze foarte mult când vine vorba de cost în funcție de design și funcționalitate și ar putea să devină mai complex, în funcție de nevoile companiei dumneavoastră. Costurile pentru Web design sunt de obicei determinate în urma estimării numărului de ore pe care îl vom petrece pentru a crea designul site-ului dumneavoastră, dezvoltarea acestuia și mentenanța acestuia. Din acest motiv, este foarte important să aveți o idee cu privire la caracteristicile pe care ați dori ca site-ul dumneavoastră să le aibă și de unde veți obține conținutul ce va fi publicat pe site pentru a primi o estimare de cost pentru site.

COSTUL UNUI SITE

Crearea unui site web reprezintă o provocare, deoarece antreprenorul trebuie să înțeleagă care sunt caracteristicile pe care trebuie să le urmareasaca și în funcție de acestea să găsească cel mai bun preț. Însă, în România, costul reflectă adesea calitatea serviciilor oferite. Ca în orice domeniu, un cost mic poate ascunde multe lipsuri, care pe internet pot aduce prejudicii de imagine companiei sau pot afecta vizibilitatea acesteia în Google. Caracteristicile principale ale unui site, ar trebuie să fie: • site responsive (design adaptabil pe tabletă, mobil, desktop)
• site optimizat SEO (ajută la indexarea rapidă în Google, un serviciu rar adăugat în pachetele de web design)
• site cu interfață de administrare (cu siguranță v-ar ajută să puteți modifica ușor conținutul din site și să nu apelați contra-cost la echipa care l-a creat)
• design care urmărește identitatea vizuală a companiei

Cost: de la 660 Euro, însă în funcție de perioadă puteți găsi oferte mai ieftine.  Detalii aici...

NUMELE DOMENIULUI

Numele domeniului site-ului dumneavoastră este numele unic ce apare în URL-ul siteului. E ca o amprentă digitală – este specifică dumneavoastră. Deși alte site-uri au nume de domenii asemănătoare, numele domeniului dumneavoastră este doar al dumneavoastră. Cu toate acestea, pentru a deține drepturile la numele domeniului, trebuie să-l înregistrați în fiecare an, lucru de care vă vom aduce noi aminte când este cazul.
Numele de domeniu este important pentru că acesta crează o identitate online pentru site-ul dumenavoastră. Dacă aveți un nume de domeniu deja stabilit, acesta va oferi încredere vizitatorilor de pe site și potențialilor clienți în timp ce vă ajută în continuare să vă creșteți brandul. Este important pentru că dacă trebuie să schimbați host-ul vreodată, numele de domeniu va pleca odată cu dumneavoastră. Numele de domeniu este important pentru că vă crează mai multe oportunități pentru branding, lucru care este necesar pentru a atinge obiectivele pe care le aveti. Cost:
12 EUR+TVA pe an pentru domeniile cu extensia '.ro'. Ele pot fi achiziționate de aici.
10 EUR + TVA pe an pentru domeniile cu alte extensii (Ex. .com, .net, .info, .org) etc. Ele pot fi achiziționate de aici.

GAZDUIRE (HOSTING) PENTRU SITE

Hosting-ul este serviciul care permite site-ului dumneavoastră să fie accesat de alți utilizatori de pe internet. Un host de pe web vă oferă spațiu pe server pentru site-ul dumneavoastră, ceea ce permite oamenilor de peste tot din lume să il acceseze. Hosting-ul pentru un site web este un alt factor ce trebuie de luat în considerare când vine vorba de costurile pentru site.
Hosting-ul este important pentru că poate afecta timpul de încărcare a unei pagini, dar si vulnerabilitatea acestuia la virusi. Suportul tehnic pe care îl veți primi este un alt factor important, deoarece multe companii de gazduire nu il ofera deloc sau doar partial, ceea ce inseamna ca puteti fi pus in situatia de a va repara singur site-ul in cazul in care serverul are probleme. Pe scurt, cel care vă oferă hosting are un impact major asupra modului în care site-ul va funcționa. Deși există servicii de hosting foarte ieftine, suportul lor tehnic (dacă oferă această opțiune) nu va fi la fel de bun ca cel în cazul serviciilor plătite mai mult si nici resursele pe care vi le vor aloca site-ului nu vor fi suficiente pentru a sustine traficul. Cost: de la 15 EUR până la 200 EUR pe lună (în funcție de trafic și caracteristicile de hosting).

Optimizare SEO

Pentru a atrage cât mai mulți vizitatori posibil, ar trebui să vă optimizați site-ul pentru motoare de căutare. Serviciile SEO în mod tipic includ mai multe metode și tactici de a atrage oameni precum căutarea cu cuvinte cheie, activități ce țintesc un anumit public, link-uri, crearea de conținut specific și multe altele. Banii pe care i-ați investit în designul profesional al site-ului nu înseamnă prea mult dacă vizitatorii nu pot să vă găsească site-ul așa că SEO-ul este critic pentru a vă face site-ul vizibil. Cost: De la 280 EUR pentru un setup de bază. Detalii aici...

MENTENANȚA CONTINUĂ A SITE-ULUI

Mentenanța site-ului este întreg procesul implicat în actualizarea și administrarea unui site odată ce acesta este lansat online. Acest lucru înseamnă verificarea dacă hardware-ul și software-ul siteului funcționează bine și dacă site-ul este actualizat la zi impotriva virușilor sau dacă are actualizate codurile de programare.
Mentenanța site-ului este importantă pentru că afectează cât de interesați sunt vizitatorii de site-ul dumneavoastră, vă permite să vă mențineți rankingul de pe motoarele de căutare, pe scurt vă ține site-ul în viață. Trebuie să aveți in vedere un buget pentru a menține site-ul după ce acesta este lansat pe internet sau site-ul va pica și veți pierde șansa de a vă menține rankingul în rândul rezultatelor motoarelor de căutare. Cost: 20 EUR pentru fiecare oră de lucru (în funcție de câte update-uri aveți nevoie) Detalii aici...
În concluzie, costul unui site poate varia în funcție de caracteristicile sale, serviciile de marketing ale site-ului pe internet, calitățile estetice și compania care crează designul web al acestuia.
SFAT: Faceti putina cercetare și alegeți o agenție ce vă oferă un serviciu ce acoperă toate aceste servicii. Este important sa aveți un singur punct de contact și o singură echipă resonsabilă.

 

 

---DC WEB DESIGN AGENCY

Read 766 times
Daniel Chiriceanu

Managing Director DCW

Conduc agentia DC Web Design din 2010 si in anii ce au trecut, am reusit sa formez o echipa de specialisti, pentru a putea oferi toate serviciile web de care site-ul tau are nevoie. Imi face placere sa ofer consultanta in toate aspectele ce tin de mediul online.

Suna Acum!    Trimite-ne un email!    Vezi Pagina de Instagram    Vezi Pagina de Facebook    Trimite mesaj pe WhatsApp