Blog

Idei si trend-uri de Web Design in 2020
05 Ian 2020

Idei si trend-uri de Web Design in 2020

In 2020, designul web va fi axat pe intuitivitate și ușurință in utilizare. Într-un mediu plin de informații și stimuli, in care majoritatea se concentreaza pe marketing, scotand in evidenta notificari si reclame agresive, site-urile web care isi vor transmite mesajul simplu si clar, vor ieși cu siguranță în evidență.

Cu următoarele tendințe de design web pentru anul 2020 puteti creea site-uri web simple si la obiect, în timp ce sunt încă bogate în conținut și imagini. Și, mai ales, aceste tendințe vă pot ajuta să creați un site web care sa transmita vizitatorilor un design fresh, actualizat cu continut usor de inteles si intuitiv.

Design tip ecran impartit in doua (split screen)

Site-uri cu continut aerisit

Mișcare și interactivitate

Formulare de contact pe tot ecranul

Site-uri inchise la culoare (dark mode)

Web Design in stil minimalist extrem

 

Echipa DC Web Design va prezinta in continuare, detaliat, aceste idei de design care se contureaza pentru 2020

 

Design tip ecran impartit in doua (split screen)

Aveți mai multe idei de transmis, dar totuși doriți să păstrați un aspect curat? Luați în considerare împărțirea ecranului de la mijloc, permițând împărțirea conținutului in mod armonios în cele 2 zone create. Această tendință captivantă de design web iese din conventionalul dreptungi in care toate site-urile isi au continutul. Puteti aduce un plus de originalitate, adaugand efecte, astfel incat fiecare jumătate a ecranului să se comporte ușor diferit. De exemplu, fiecare element din cele 2 zone sa se miste diferit atunci cand pagina se incarca sau atunci cand mouse-ul este asezat peste zona. Pentru a echilibra geometria în acest design partiționat, așezați un element suplimentar în centrul ecranului, unde se întâlnesc cele două jumătăți. Aceste elemente, care ar putea fi orice, de la logo-ul companiei până la un buton de apelare la acțiune (CTA) sau un antet de meniu, vor acționa ca un punct focal și vor echilibra ecranul.

Site-uri cu continut aerisit

Spațiul alb (sau spațiu negativ, gol) este un termen care se referă la zonele necompletate dintre elementele unui site web. Oferă oricărei pagini sau ecran o senzație spațioasă, bine echilibrată. Și, deși cel mai frecvent este alb, acest spatiu, de asemenea, poate fi format din orice altă culoare de fond. Include distanța dintre linii sau coloane de text, spațiul din jurul fiecăruia dintre imagini sau marginile din jurul paginii, cu scoup de a le scoate mai bine pe acestea in evidenta. Întrucât spațiul alb are ca obiect lăsarea zonelor goale, acesta ar putea fi văzut ca o pierdere de spațiu ineficientă, când, de fapt, spațiul alb ne oferă exact senzatia de continut aerisit pe care, ca vizitatori, ne-o dorim. Poate crește lizibilitatea, evidenția elementele de design importante, precum apelurile către acțiuni, secțiuni independente separate și poate crea un aspect general ordonat și plăcut.
 
Deși spațiul alb a reprezentat întotdeauna un principiu important in web design, în 2020 vom vedea că această tendinta va fi abordata din ce in ce mai mult. Design-ul care rezulta din acest trend este curat, dar departe de a fi minimalist, deoarece elementele vizuale rămase sunt mari, îndrăznețe și colorate.

design site clean

Design web animat si interactiv

Filmuletele și animațiile sunt departe de a fi un fenomen nou pe web. La urma urmei, mișcarea este un mod captivant și sigur de a atrage interesul vizitatorilor site-ului, în special atunci când creati un site pentru o audiență a carei atenție este in continuă scădere. Privirea noastră fuge aproape instinctiv spre orice element în mișcare, fapt biologic care poate fi utilizat pentru a controla modul în care vizitatorii percep o anumită pagină. Există în prezent diverse forme de mișcare în designul web: de la micro-animații care oferă feedback pe măsură ce trecem peste sau facem clic pe elemente, până la literele animate care rulează pe ecran si la filmuletele ce ruleaza in background sau animații tip slideshow pe tot ecranul. Pentru a face ca această tendință să funcționeze, gândiți-vă la ce zone doriți să vă concentrați cel mai mult. Rețineți că mișcarea poate distrage atenția atunci când este utilizată greșit, așa că asigurați-vă că o aplicați doar în locuri strategice, într-un mod care să susțină continutul, linia site-ului si mesajul pe care doriti sa il transmiteti.

De asemenea, este recomandat sa folositi cu precautie animatiile, prea multa distragere a atentiei poate deranja vizitatorii care pot inchide oricand site-ul din acest motiv.

layout video site

Formulare de contact pe tot ecranul Tema generală de design pentru acest an sunt elementele mari înconjurate de cantități generoase de spațiu gol ramas liber. Prin urmare, este firesc ca această tendință sa se aplice si la formularele de contact. Formularele online joacă un rol important în interactiunea noastra pe un site, de la înregistrarea la un newsletter, până la crearea unui cont pe un magazin online pentru a lansa o comanda sau a trimite un mesaj legat de un serviciu de interes. Totuși, uneori, utlizatorii se simt prea grabiti sau deranjati de design si multi se abțin să le completeze. Simplul act de a extinde un formular astfel încât să ocupe mai mult spațiu pe pagină, îl face mai atragator pentru vizitator. Drept urmare, formularele pe ecran complet pot îmbunătăți experiența utilizatorului. O altă caracteristică care poate crește probabilitatea ca utilizatorii să completeze și să trimită un formular, sunt micro-interacțiunile care răspund la acțiunile utilizatorilor în timp real, ghidându-i în acest proces. De exemplu, modificări subtile de design pot semnala că un anumit câmp a fost completat, iar mesajele de feedback pot marca o depunere cu succes a formularului.

contact form full screen design

Site-uri inchise la culoare (dark mode)

Modelele de design web cu mod întunecat nu numai că arată ultra moderne, dar sunt confortabile pentru ochii vizitatorilor și fac ca culorile și elementele de design să iasă mai bine in evidenta. Uneori, cele mai uimitoare tendințe de design web au începuturi practice. Temele întunecate sunt mai bune pentru ecrane OLED - economisirea energiei și extinderea planurilor de viață ale ecranului, dar această utilitate nu le împiedică să arate bine. Fundalurile întunecate îmbunătățesc vizibilitatea altor culori de accent pentru un design cu adevărat dinamic. Întâmplător, estetica de design a modului întunecat se potrivește perfect și cu alte tendințe de design predominante din 2020, care includ scheme de culori întunecate și pline de spirit, combinate cu neoni strălucitori, precum și stiluri cyberpunk și distopice futuriste, dar întunecate.

Aceasta este una din tendintele preferate la noi in Agentia DC Web Design, pe care am adoptat-o inca din 2019 cu succes. Site-urile create in dark mode, au primit feedback foarte bun din partea vizitatorilor.

dark mode web design layout

Web Design in stil minimalist extrem

Navigarea extrem de minimalistă îndepărtează o mare parte din dificultatea utilizării unui site web. Cu cât un utilizator trebuie să se gândească cum să navigheze prin site, cu atât ii pierdem si mai mult atentia de la ce trebuie defapt să perceapă. Stilul minimalist presupune afisarea de continut media curat (imagini si video) si cat mai putin text. În acest stil, imaginile sunt cele mai importante. Fotografiile și videoclipurile de dimensiuni mari vor impresiona utilizatorii, textul fiind pus in planul secundar. Cu mai puțin text pe pagină, imaginile mari sunt trase în prim-plan și reprezintă accentul principal al compoziției. Deoarece imaginea capătă atenția vizitatorilor, asigurați-vă că reprezinta precis ce doriti sa transmiteti - folosiți un vizual puternic care spune totul.

minimalist web design layout

Concluzie

Tendințele de design web sunt în continuă schimbare. În 2020 vom vedea că designerii joacă cu extremele, reinventează stilurile anterioare și experimentează în mod continuu cu tehnici noi. În același timp, există anumite stiluri conservatoare care pur și simplu nu vor dispărea, precum minimalismul mereu prezent și ilustrațiile plate colorate (flat design) pe care le vedem de ceva timp, desigur pe site-urile realizate corect.

web design
23 Oct 2019

O călătorie nostalgică prin evoluția designului web

Written by

World Wide Web a fost inventat acum aproape 30 de ani de Tim Berners Lee pentru a ajuta oamenii să partajeze cu ușurință informații din întreaga lume. În deceniile următoare, s-a schimbat semnificativ - atât în ceea ce privește designul și funcționalitatea, cât și rolul său mai profund în societatea modernă. La fel cum stilul arhitectural al unei clădiri reflectă societatea din care se ivește, la fel evoluția designului web reflectă schimbările de trenduri, credințe și tehnologii ale vremii.

web design
31 Oct 2019

Cum îți face web design-ul afacerea profitabila?

Written by

Design-ul site-ului tău poate să îți promoveze business-ul, sau poate la fel de bine să îl îngroape. De fapt, face diferența cu privire la modul în care publicul tău țintă privește afacerea sau compania ta îi poate transforma în clienți. Ca atare, dezvoltarea unui design de site web care să aibă o interfață impresionantă de utilizator va duce la o rată de conversie mult mai bună, ceea ce duce la o mai bună afacere și venituri mai mari.

 Când vine vorba de evidențierea prezenței tale online, există mai multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare. Practic, actul de a stabili prezența online nu se încheie doar prin crearea unui site web de bază pentru afacerea și / sau compania ta.
Majoritatea, dacă nu toate, site-urile web au succes prin eforturile lor de marketing online prin încorporarea tacticii SEO potrivite și upgradarea continuă cu elementele potrivite. Este posibil să nu ai rezultate pozitive instant, dar în timp util, cu siguranță vei înregistra progrese.

design web
26 Iun 2019

De ce este important web design-ul?

Written by

De ce este important designul web?

 Dacă ar acorda doar 15 minute să consume conținut, 66% dintre oameni ar prefera să vadă ceva frumos proiectat față de ceva simplu și banal. Designul site-ului tău web este o parte importantă a prezenței afacerii tale în online. Pentru a construi un site web mai bun pentru afacerea ta, trebuie să înțelegi importanța designului web.
În aceast articol, vom discuta de ce designul este important și îți vom oferi șapte elemente de design pe care trebuie să le aibă site-ul tău.

de ce designul responsiv este important
02 Oct 2018

De ce design-ul responsive este atât de important?

Written by

În prezent design-ul responsiv este foarte important în industria de web design. Dar dacă nu există un designer, se poate adresa întrebarea: Ce înseamnă asta? Chiar se poate întreba dacă este obligatoriu ca site-ul afacerii să fie responsiv.

designer sau agentie web
20 Aug 2018

Freelancer vs. Agenție Web Design – Care este cea mai bună soluție?

Written by

Când există o căutare a unei agenții pentru web design sau pentru crearea unei aplicații, se pot lua în considerare câteva opțiuni.

7 motive pentru un site responsiv
06 Aug 2018

7 motive pentru a-ți face site-ul responsive

Written by

Fiecare afacere poate beneficia din a avea un site responsive. Echipa noastra de experți în domeniul online a facut o analiza a avantajelor unui site responsive.

Cât costă crearea unui site web?
20 Sep 2017

Cât costă crearea unui site web?

Written by

Probabil că ați ajuns aici când făceați niște cercetări. Faceți parte dintr-o afacere mică ce caută să construiască un site? Sunteți o companie deja dezvoltata care caută să-și refaca site-ul pentru a-si comunica misiunea mai ușor?

Suna Acum!    Trimite-ne un email!    Vezi Pagina de Instagram    Vezi Pagina de Facebook    Trimite mesaj pe WhatsApp